Elisa Babkina

Pochodzi z Ukrainy i obecnie odbywa staż zawodowy w Instytucie Bezpieczeństwa Społecznego. Przeprowadziła się z Kijowa do Warszawy w celu ukończenia studiów magisterskich na kierunku Marketing i Zarządzanie w Kontekście Międzykulturowym. Podczas studiów, jako uczestniczka programu ERASMUS, studiowała przez semestr na Uniwersytecie Limerick w Irlandii na kierunku Politologia.

Ukończyła kurs People Power: The Strategic Dynamics of Civil Resistance provided by International Centre of Nonviolent Communication (ICNC).  Interesuje się Prawami Człowieka oraz zrównoważonym budowaniem pokoju. Pasjonuje ją rozpowszechnianie odpowiedzialności społecznej wśród młodzieży poprzez sztukę i edukację.

W 2019 roku założyła Organizację Studencką Young Peacebuilders „Youth for Peace” na Uniwersytecie Collegium Civitas w Warszawie. Zorganizowała pierwszy w Polsce Dzień Pokoju w Collegium Civitas. Na co dzień zajmuje się fotografią oraz filmami dokumentalnymi.

Aktualnie pracuje nad projektem Varsovians Versus Violence (VVV Campaign), który ma zwrócić uwagę na przestępstwa motywowane nienawiścią w Warszawie oraz zachęcić młodych ludzi do aktywnej walki ze wszelkimi przejawami nienawiści w życiu społecznym.