Łukasz Świtalski

Absolwent Akademii Obrony Narodowej w Warszawie oraz Universidad de Almería w Hiszpanii.

Zajmuje się opracowaniem polityki bezpieczeństwa fizycznego i technicznego w Departamencie Bezpieczeństwa mBanku S.A.

Specjalista w Dziale Bezpieczeństwa Operatora Stadionu Narodowego, gdzie organizował systemy akredytacyjne podczas największych imprez masowych; opracował i wdrożył procedury systemu kontroli dostępu; pełnił funkcję administratora systemu kontroli dostępu obiektu.
W latach ubiegłych koordynował i szkolił zespół przewodników Stadionu Narodowego; szkolił członków służb informacyjnej i porządkowej oraz organizował pracę Steward Center podczas Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA EURO 2012; pełnił funkcję kontaktową z fundacjami reprezentującymi osoby z niepełnosprawnościami.

Manager w Związku Piłki Ręcznej w Polsce, gdzie zarządzał systemem akredytacyjnym podczas Mistrzostw Europy EHF w Piłce Ręcznej Mężczyzn 2016 w Tauron Arenie w Krakowie.

Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej i zabezpieczenia technicznego.

Posiada uprawnienia kierownika ds. bezpieczeństwa na imprezach masowych oraz sędziego regionalnego Polskiego Związku Tenisowego.

Entuzjasta yerba mate, miłośnik podróży i fotografii, pasjonat kultury hiszpańskiej.