akANDRZEJ KRUCZYŃSKI – były oficer GROM, uczestnik działań specjalnych i misji zagranicznych.

Wieloletni szef bezpieczeństwa Stadionu Narodowego.

Wszechstronnie wyszkolony w zakresie operacji antyterrorystycznych oraz działań sił specjalnych.

Współautor podręcznika dla szkół ponadgimnazjalnych  „Edukacja dla bezpieczeństwa” oraz książki „Imprezy masowe. Organizacja, bezpieczeństwo, dobre praktyki”.

Od kilku lat częściej w roli trenera, kierownika szkoleń, konsultanta i instruktora. Przygotowane przez niego programy szkoleniowe tworzą nowe standardy z zakresu bezpieczeństwa. Uczestnicy jego szkoleń mogą spojrzeć na swoją pracę z nowej perspektywy przez co realizują cele zawodowe wykorzystując najlepsze wzorce z poszczególnych dziedzin bezpieczeństwa.

♦

JACEK PURSKI – dziennikarz, politolog, działacz społeczny i edukator.1

Absolwent Wyższej Szkoły Komunikowania i Mediów Społecznych im. Jerzego Giedroycia oraz Collegium Civitas – specjalizacja Zarządzanie Integracją Międzykulturową.

Autor wielu szkoleń specjalistycznych skierowanych do policjantów, nauczycieli oraz urzędników miejskich.

Uczestnik licznych konferencji i szkoleń międzynarodowych m.in. w ramach Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (OBWE) oraz Komisji Europejskiej – Radicalisation Awareness Network (RAN), podczas których prezentował zagadnienia związane z problemami radykalizacji i rasizmu.

W Videoblogu zatytułowanym „Bezpieczeństwo społeczne” prowadzonym przez Instytut Bezpieczeństwa Społecznego występują także inni nasi eksperci oraz zaproszeni goście.

Zapraszamy do zapoznania się z ekspertami Instytutu Bezpieczeństwa Społecznego na stronie LUDZIE.