edukacja-dla-bezpieczenstwa-klasa-1-3-ciekawi-swiata-podrecznik-operon.616472_0_1

TYTUŁ: „Edukacja dla bezpieczeństwa”, klasa 1-3, podręcznik (szkoła ponadgimnazjalna: technikum, liceum).

SERIA: „Ciekawi świata”.

WYDAWNICTWO: „Operon”

AUTORZY: Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński, Łukasz Wrycz-Rekowski

Co wyróżnia tę serię?

• Dynamizm
  • Atrakcyjne elementy graficzne
  • Nowoczesna forma
  • Ćwiczenia zachęcające do współpracy, aktywności i kreatywności.

im

TYTUŁ: „Imprezy masowe. Organizacja, bezpieczeństwo, dobre praktyki”.

WYDAWNICTWO: „Difin”

AUTORZY: Sergiusz Parszowski, Andrzej Kruczyński

Celem publikacji jest zaprezentowanie dobrych praktyk w zakresie zarządzania bezpieczeństwem imprez masowych oraz innych wydarzeń z udziałem dużej liczby uczestników. W formie poradnika „krok po kroku” przedstawia proces planowania, przygotowania, prowadzenia oraz podsumowania imprezy. Autorzy, w oparciu o swoje doświadczenia, przedstawiają najlepsze praktyki dotyczące imprez sportowych, w tym meczów piłkarskich, imprez motorowych, biegowych i pikników rodzinnych, koncertów, festiwali, targów, konferencji i kongresów, a także imprez religijnych i artystycznych.

bezpieczenstwo-spolecznosci-lokalnych-programy-prewencyjne-w-systemie-bezpieczenstwa

TYTUŁ: Bezpieczeństwo społeczności lokalnych. Programy prewencyjne w systemie bezpieczeństwa”.

WYDAWNICTWO: „Difin”

AUTORZY: Sergiusz Parszowski, Tomasz Serafin

„Książka ma na celu ukazanie złożoności oraz interdyscyplinarności procesu zarządzania bezpieczeństwem na poziomie samorządu lokalnego. Autorzy porządkują oraz charakteryzują zagadnienia dotyczące podstaw prawnych funkcjonowania organów samorządu w zakresie bezpieczeństwa i profilaktyki, uzupełniając zebraną wiedzę o treści dotyczące realizacji ustawowo nałożonych zadań. Zawarte w niej treści wskazują kierunki postępowania w trakcie procesu budowy rozwiązań pozwalających na ograniczenie przestępczości, integrację sił i środków obecnych na terenie jednostki samorządu terytorialnego.”